Bramboropizza
Potřeby:
4 středně velké brambory, 1 menší cibule, 1 rajče, 1 menší paprika, 1 kyselá okurka,
1 vejce, strouhaný sýr, provensálské koření, oregano, bazalka, sůl
Postup:
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme smažit hrubší vrstvu brambor na pánev - posolíme. Převrátíme na druhou stranu - opět posolíme, poklademe salámem, rajčaty, paprikou, nakrájenou kyselou okurkou, cibulí na kolečka a zalijeme rozmíchaným vejcem, přikryjeme poklicí a necháme smažit. Až začne vonět a brambory budou zespodu upečené, zasypeme strouhaným sýrem a dochutíme provensálským kořením. Ještě na chvíli přikryjeme a necháme 1 minutu zapéct sýr. Podáváme s kečupem a tatarskou omáčkou nebo jen tak. Jinak můžete přidat třeba pát koleček salámu, zkrátka to co Vám chutná a máte to doma.